Ineke Lautenbach

Om te lezen en te luisteren

Schrijven is mijn hobby. Op deze website zijn de resultaten daarvan te lezen.
Verder houd ik van zingen en daarvan is iets te lezen en te horen.
Veel plezier!


Aan de grenzen van het leven

Cover Aan de grenzen van het weten

Wat worden er toch mooie boeken gemaakt! In het najaar van 2016 verscheen Aan de grenzen van leven, waarin een tekst van mij is opgenomen.

Over het boek

Evert van der Veen, predikant binnen de Protestantse Kerk van Nederland, schreef een spiritueel boek over afscheid nemen. Op de achterkant staat:

In ons leven doen zich talloze grenservaringen voor: wie ernstig ziek is, zich oud of eenzaam voelt, alleen verder gaat, teleurstellingen ondervindt, worstelt met geloven in God en de dood als laatste grens ziet opdoemen, wordt stilgezet om na te denken over de wezenlijke inhoud van het bestaan. Dit vanuit een open Bijbels perspectief geschreven boek biedt troost aan hen die de grenzen van het leven ervaren, die zelf toeleven naar het einde of zijn achtergebleven na het verlies van een dierbare. Met 70 full colour foto's van de auteur en een cd met koorwerken van J.S. Bach, gezongen door Ars Musica.

Wat staat er in

Heel veel mooie gedichten en liedteksten. Erg veel bekende, maar ook een aantal voor mij onbekende. Mooi foto's met teksten van de auteur, steeds geïnspireerd door een stukje uit de bijbel.

En er staat een liedtekst van mij in: Herinnering / Wij noemen u de namen.