Ineke Lautenbach

Om te lezen en te luisteren

Schrijven is mijn hobby. Op deze website zijn de resultaten daarvan te lezen.
Verder houd ik van zingen en daarvan is iets te lezen en te horen.
Veel plezier!


Advent 2010: Verlangen

Het thema van de adventvespers in 2010 is Het verlangen van advent. Ieder jaar opnieuw kijken we vooruit naar de komst van de Messias. We verlangen naar verandering, naar het begin van een betere tijd. Er is ons een heilzame toekomst beloofd.

Die toekomst komt niet vanzelf. Het kan goed mis gaan, zoals Jesaja beschrijft in het lied van de wijngaard dat we in de eerste vesper op 28 november 2010 lezen.

Maar dan volgt de belofte. In de tweede vesper op 5 december 2010 lezen wat Jesaja schrijft over de stronk van Isaï, waaruit een bijzondere telg zal opschieten. In deze vesper zal ik de inleiding verzorgen

En daar blijft het niet bij: de woestijn zal zich verheugen. Dit lied uit Jesaja dat centraal staat in de derde vesper op 12 december 2010, schildert een prachtige toekomst waarin geen verdriet meer zal zijn. Aan deze vesper werkt de cantorij mee, waarin ik zing.

Tenslotte lezen we in de vierde vesper op 19 december het visioen van Jesaja: geen mens zal meer weten wat oorlog is. Het is een visioen waaraan we ons kunnen blijven vasthouden in deze wereld waar oorlog en ellende aan de orde van de dag is.

In deze cyclus hebben we voor het begin gekozen voor een lied van Sytze de Vries uit zijn recente bundel Jij, mijn adem. Iedere week zingen we drie andere coupletten op een bekende oude melodie. Ook het drempelgebed is van Sytze de Vries op muziek van de onlangs overleden nestor van de Nederlandse kerkmuziek Willem Vogel.

De vespers beginnen om 19.30 uur en vinden plaats in de Rank, Lupinestraat 11 te Nieuwegein. Na afloop is er gelegenheid om een kop koffie of thee te drinken. U bent van harte welkom!

Via kerkomroep kunt u de vesper beluisteren op het moment dat die plaats vindt of later op een tijdstip dat u schikt.