Ineke Lautenbach

Om te lezen en te luisteren

Schrijven is mijn hobby. Op deze website zijn de resultaten daarvan te lezen.
Verder houd ik van zingen en daarvan is iets te lezen en te horen.
Veel plezier!


Advent 2011: Geloof - hoop - liefde

Gellof hoop liefde in het Hebreeuws

De Rank heeft 'liefde' als jaarthema gekozen. We denken dan al snel aan de trits geloof – hoop - liefde. Zo’n drieluik past goed in de adventvespers zoals we die in 2011 vieren.

Nieuw in deze cyclus is de toonzetting van het Onze Vader. We zingen de vertrouwde tekst (NBG 1951) op muziek van Bert van Kooten.

Het geloof van Sara

In de eerste vesper op 27 november horen we het verhaal van Sara. Ze krijgt een bericht dat niet te geloven is: ze zal moeder worden terwijl ze de leeftijd daarvoor al lang niet meer heeft.

Anne-Mieke van der Plaat verzorgt de inleiding en Willeke Smits speelt orgel.

De hoop van Rebekka

In de tweede vesper op 4 december zegt Rebekka dat ze mee wil gaan met de knecht van Abraham. Die was erop uitgestuurd om een vrouw voor Isaak te zoeken. Wat beweegt haar, waar hoopt ze op?

Albert van het Hof verzorgt de inleiding, Bram van Oort is organist en de cantorij onder leiding van Willeke Smits werkt mee.

De liefde van Rachel en Lea

De derde vesper op 11 december draait om de liefde die opbloeit tussen Jacob en Rachel. Maar Jacob krijgt eerst Lea tot vrouw.

Ik verzorg de inleiding, Willeke Smits speelt orgel en Suzanne van den Bercken viool. Mijn inleiding staat na afloop van de vesper op de site.

Festival of Lessons and Carols

We vieren de laatste vesper in de vorm van het Festival of Lessons and Carols. We hebben vorig jaar tweede kerstdag zo gevierd: met een afwisseling van lezingen en muziek.

Anne-Mieke van der Plaat verzorgt de inleiding, Karel Raadgever is organist en de cantorij onder leiding van Willeke Smits werkt mee.

Waar en wanneer

Kerkelijk Centrum De Rank, Lupinestraat 11, Nieuwegein

De vespers beginnen om 19.30 uur. Na afloop van de vesper is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie of thee.