Ineke Lautenbach

Om te lezen en te luisteren

Buitenkunst

Wel eens op Buitenkunst geweest? Probeer het maar eens, het is de moeite waard!

Mijn dochter en ik zijn voor het eerst geweest in 2001, naar Buitenkunst in Drenthe en (voorlopig) voor het laatst in 2012. Eenvoudig kamperen in het bos en dan een week lang iedere dag een creatieve workshop: schrijven, muziek, theater, beeldend of dans. In verschillende leeftijdsgroepen vanaf 3 jaar. Iedereen van 16 jaar en ouder wordt als volwassene ingedeeld.

Ik houd me vooral bezig met schrijven en zingen. Af en toe maak ik een uitstapje naar de andere disciplines. Hier zijn de resultaten te vinden die de moeite van het delen waard zijn. Meestal rechtstreeks afkomstig van Buitenkunst, soms later verder uitgewerkt.


Zingen in 2011

Dit artikel bevat een YouTube videoOp Buitenkunst 2011 heb ik veel gezongen. Bij twee workshops is een opname gemaakt. En vooruit, dan ook maar de presentatie van de zangworkshop van de vriendinnen van mijn dochter. Alle workshops onder de inspirerende leiding van Hera.

Lees meer...

Twee scheppen zand

De zomervakantie duurt al heel lang. Het regent bijna nooit. Janneke is hele dagen buiten. 's Avonds is ze moe. Ze valt meestal snel in slaap. Maar niet altijd. Soms ligt ze een poosje wakker. Soms ligt ze lang wakker. Ze heeft geen klok op haar kamer. Geen horloge en geen wekker. Maar het voelt lang. Misschien is het niet zo lang. Want 's morgens wordt ze fit wakker. Niet later dan anders. Soms gaat het zo. Meestal valt ze snel in slaap.

Lees meer...

Hoe kom je op Buitenkunst?

De schoolvakantie duurt zes weken. Ik kan drie weken vakantie nemen. We gaan naar een camping met een zwembad. Mijn dochter, in de basisschoolleeftijd, vermaakt zich prima. Ze vindt altijd wel een vriendinnetje. Ze zwerft over de camping of is druk in het zwembad. We gaan vaak samen een dag op stap. Op de camping lees ik veel. Ik zwem iedere dag. Maar na een dag of tien heb ik zo’n 1500 pagina’s verwerkt. Ik wil wel weer eens met volwassenen over iets anders spreken dan het weer en de afwas. Drie weken kamperen is voor mij te lang.

Lees meer...

De geur van warm zand

Lopend op de scherpe schelpen
Op het paadje naar de zee
Hoor ik zacht het helmgras ruisen
Proef ik al de zilte zee

Lees meer...