Ineke Lautenbach

Om te lezen en te luisteren

Vieren en zingen

Vespers in de RankMijn kerkelijke thuisbasis is de Protestantse Gemeente De Rank in Nieuwegein. Ik ben actief in de voorbereiding van de vespers, die we op zondagavond vieren gedurende advent en de veertigdagentijd.

Vespers vindt u in het menu. Op deze pagina vindt u diverse teksten om te lezen, te zingen of te bidden.


70 jaar Wereldraad van Kerken - Een verslag van een feestelijke dag

Jenni en Ineke bij de banner 70 jaar WCC

Je zou het niet verwachten, maar bij de viering van 70 jaar Wereldraad van Kerken op  23 augustus 2018 was iemand aanwezig die er ook in 1948 bij was. Albert van den Heuvel, 86 jaar, ooit secretaris-generaal van de Nederlandse Hervormde Kerk en voorzitter van de VARA, was er toen bij in de Nieuwe Kerk in Amsterdam en nu was hij bij het symposium. Verder waren er die dag natuurlijk vele Nederlanders, maar we hebben ook diverse mensen uit alle delen van de wereld gesproken, van ‘buren’uit Duitsland tot iemand van de andere kant van de wereld: Nieuw-Zeeland.

Jenni en ik waren er als vertegenwoordigers van het European Forum of LGBT Christian Groups, en ook omdat we het erg leuk vonden om deze dag mee te maken. Hieronder een verslag van een feestelijke dag in Amsterdam.

Lees meer...

Aan de grenzen van het leven

Cover Aan de grenzen van het leven

Wat worden er toch mooie boeken gemaakt! In het najaar van 2016 verscheen Aan de grenzen van leven, waarin een tekst van mij is opgenomen.

Lees meer...

Zangen van zoeken en zien

Cover Zangen van zoeken en zien

Het was een prachtige dag: 10 oktober 2015. De liedbundel Zangen van zoeken en zien werd gepresenteerd in de Martinikerk in Groningen. En ik was er bij.

Lees meer...

Verlangen naar Licht

Job scheurde zijn kleren uit verdriet.
Ook bij ons in de Rank is verdriet.
Er is verdriet dichtbij:

Lees meer...

Brood voor iedereen

Dit artikel bevat een video op youtube

Van 30 oktober tot 8 november 2013 vond de 10de Assemblee van de Wereldraad van Kerken plaats in Busan, Zuid-Korea. Een goede vriendin was er bij en kwam terug met het lied Until all are fed, dat veelvuldig in de vieringen gezongen is. Ik heb een Nederlandse tekst gemaakt. En bekijk/beluister ook de video van de originele versie onderaan dit artikel!

Lees meer...