Ineke Lautenbach

Om te lezen en te luisteren

Vesper thema's

Advent 2012: Wat is jouw geschenk?

De geboorte van een kind is heel gewoon, het gebeurt dagelijks. Maar het is ook heel bijzonder: een nieuw leven begint, het leven van de ouders gaat een nieuwe fase in. Lucas schrijft uitgebreid over de gebeurtenissen rond geboorte van Jezus. We lezen zijn verhaal in de adventvespers in vier doorlopende lezingen.

Lees meer...

Veertigdagen 2012: Lijden - Marc Chagall

Op een aantal thema-ochtenden komen dit seizoen bekende verhalen uit de bijbel aan de orde aan de hand van schilderijen van Marc Chagall. Voor de veertig dagen vespers hebben we ook gekozen voor een aantal van deze schilderijen, die te vinden zijn in Chagall bijbel.

Lees meer...

Advent 2011: Geloof - hoop - liefde

Gellof hoop liefde in het Hebreeuws

De Rank heeft 'liefde' als jaarthema gekozen. We denken dan al snel aan de trits geloof – hoop - liefde. Zo’n drieluik past goed in de adventvespers zoals we die in 2011 vieren.

Nieuw in deze cyclus is de toonzetting van het Onze Vader. We zingen de vertrouwde tekst (NBG 1951) op muziek van Bert van Kooten.

Lees meer...

Advent 2010: Verlangen

Het thema van de adventvespers in 2010 is Het verlangen van advent. Ieder jaar opnieuw kijken we vooruit naar de komst van de Messias. We verlangen naar verandering, naar het begin van een betere tijd. Er is ons een heilzame toekomst beloofd.

Lees meer...